Περιφέρειες Ελλάδας > Περιφέρεια Θεσσαλίας > Νομός Μαγνησίας > Σκιάθος

Σκιάθος ξενοδοχεία - Σκιάθος δωμάτια


Αγία Παρασκευή Άγιος Φανούριος Αχλαδιές Βασιλιάς Βίγκλες Βρωμόλιμνος
Καλύβια Καναπίτσα Κατσαρού Κολιός Κουκουναριές Μεγάλη Άμμος
Ξάνεμος Περιφερειακή οδός Πόλη Σκιάθου Πούντα Τζανεριά Τρούλος
           
Γενικές Πληροφορίες Σκιάθου


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ

Πόλη της ΣκιάθουΗ Σκιάθος είναι το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων και πήρε το όνομά της ή από "τη σκιά του Άθω" που Άθως είναι το Άγιο Όρος , ή από τους πρώτους κατοίκους της τους Πελασγούς, επειδή εντυπωσιάστηκαν από τη μεγάλη σκιά, που δημιουργούσαν τα πολλά δέντρα που κάλυπταν το νησί.

Ακόμα και τώρα η Σκιάθος καλύπτεται από πυκνά δάση με πεύκα, αφού στην πραγματικότητα το νησί είναι η επέκταση του δασώδους Πηλίου. Είναι το πιο ανεπτυγμένο νησί των Σποράδων, από την άποψη των τουριστικών εγκαταστάσεων και προσφέρει πολύ καλές υπηρεσίες, υποδομές και οργανισμούς.

Παρόλο που το καλοκαίρι η Σκιάθος είναι ένα πραγματικά «γεμάτο» από κόσμο νησί, σας δίνεται η ευκαιρία να την εξερευνήσετε κάνοντας γραφικούς περιπάτους, καθώς το πράσινο και ορεινό του τοπίου κάνει το περπάτημα υπέροχο. Σας δίνεται η ευκαιρία επίσης, να κολυμπήσετε σε μερικές απο τις «κρυφές» της παραλίες, και να επισκεφτείτε σπήλαια σε μικρούς κολπίσκους.

Σκιάθος ΠαραλίεςΥπάρχουν πάνω από 60 παραλίες στην Σκιάθο, όλες αμμουδερές με πιο γνωστές παραλίες της, τις Κουκουναριές, την Μπανάνα κάτω από το Ακρωτήρι, την Μικρή και Μεγάλη Ασέληνο, την Μεγάλη Άμμο, τα Λαλάρια (που μπορείτε να την προσεγγίσετε μόνο με πλοιάρια) κ.α.

Στις περισσότερες από αυτές τις παραλίες είναι εύκολο να τις προσεγγίσετε με λεωφορείο ή μοτοποδήλατο, δεδομένου ότι βρίσκονται κοντά στον μοναδικό κεντρικό δρόμο του νησιού. Κατά κανόνα όμως, όσο πιο κοντά βρίσκεστε στην πόλη, τόσο πιο πολυσύχναστη θα είναι και η παραλία. Αν ψάχνετε για ηρεμία πρέπει να πάτε στην ενδοχώρα.

Στην πόλη της Σκιάθου βρίσκεται άψογα διατηρημένο το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε και έζησε στο νησί. Στο λιμάνι της πόλης υπάρχει και το Μπούρτζι, μία μικρή χερσόνησος που το χωρίζει στα δύο. Το νησί συνδέεται με πτήσεις καθημερινά από την Αθήνα (45 λεπτά.) Ενώ μπορείτε να πάτε και με φεριμπότ (3 με 4 την ημέρα - 3 ώρες) ή με ιπτάμενο δελφίνι (75 λεπτά) από τον Βόλο ή από τον Αγ.. Κωνσταντίνο. Υπάρχουν, επίσης, ένα ή δύο πλοία την εβδομάδα από την Κύμη (5 ώρες).