Προβεβλημένη καταχώρηση

Renaissance Hanioti Resort

Ξενοδοχείο Χανιώτη Ένα νεόχτιστο Resort Hotel στη Χανιώτη Χαλκιδικής που σας προσφέρει εγκαταστάσεις σπα και ευεξίας για απόλυτες στιγμές χαλάρωσης.
περισσότερες πληροφορίες

Περιφέρειες Ελλάδας > Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας > Νομός Χαλκιδική

Νομός Χαλκιδικής | Χαλκιδική / Μακεδονία


Άγιος Μάμας Άγιος Νικόλαος Άγιος Δημήτριος Αμμουλιανή Αρναία Άφυτος / Αθυτος
Βατοπέδι Βουρβουρού Γερακινή Ιερισσός Καλαμίτσι Καλάνδρα
Καλλιθέα Κασσάνδρεια Κρυοπηγή Λουτρά Λιβρόχι Μεταμόρφωση
Μόλα Καλύβα Νέα Μουδανιά Νέα Πλάγια Νέα Ποτείδαια Νέα Ρόδα Νέα Σκιώνη
Νέα Ηράκλεια Νέα Καλλικράτεια Νέα Φώκαια Νέος Μαρμαράς Νικήτη Ολυμπιάδα
Ολυνθος Ορμος Παναγιάς Ουρανούπολη Παλαιοχώρα Παλαιοχώρι Παλιούρι
Παράδεισος Παραλία Διονύσου Πευκοχώρι Πολύγυρος Πολύχρονο Πορταριά
Ποσείδι Πόρτο Κουφό Πόρτο Καρρά Πυργαδίκια Σάνη Σάρτη
Σίβηρη Σπαθιές Στρατώνι Συκιά Τορώνη Τρίκορφο
Τριστινίκα Φλογητά Φούρκα Χανιώτη Ψακούδια  
           
Γενικές Πληροφορίες του νομού Χαλκιδικής


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Η Χαλκιδική είναι μια περιοχή με πάνω από 500 χιλιόμετρα πανέμορφων ακτών, που αποτελείται από τρεις χερσονήσους: του Αγίου Όρους, τη Σιθωνία και την Κασσάνδρα.

Με πάνω από 300 ημέρες ηλιοφάνειας στη διάρκεια του έτους και με 41 βραβεία της ΕΕ με γαλάζιες σημαίες, για τα καθαρά νερά των παραλιών της, - περισσότερες από κάθε άλλη Ελληνική περιοχή - είναι προφανώς μια εξαιρετική επιλογή για χαλαρωτικές διακοπές.

Θα εκπλαγείτε από τα μοναδικά μοναστήρια του Αγίου Όρους (το Άγιο Όρος), καθώς και το μεγάλο μέγεθος των δασών της. Μπορείτε επίσης να εμπλουτίσετε τη διαμονή σας εδώ, επισκεπτόμενοι τις ομορφιές της ενδοχώρας της Μακεδονίας.

Για όσους από εσάς προτιμούν τη νυχτερινή ζωή, εδώ θα βρείτε πολλά ωραία κλαμπ, καζίνο, μπάρ κ.α. Η δυτική της προεξοχή, η Κασσάνδρα, που είναι και η πλησιέστερη στη Θεσσαλονίκη, είναι η πιο δημοφιλής και με τον μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πεδιάδες της , είναι χρυσαφιές ενώ οι κυματιστοί λόφοι της έχουν πυκνή βλάστηση και με μεγάλων εκτάσεων πευκοδάση. Ο πληθυσμός της ασχολείται κυρίως με την γεωργία και τον τουρισμό και φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Το 1923 η Χαλκιδική γύρισε μια νέα σελίδα στην ιστορία της. Χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, την Ανατολική Θράκη, και τη Βουλγαρία εγκαταστάθηκαν και στις τρεις χερσονήσους και αυτό συνέβαλε στην πολιτιστική και οικονομική ευημερία της περιοχής. Έκτισαν νέα χωριά των οποίων τα ονόματα έφεραν από τους τόπους από τους οποίους έφυγαν, προσθέτοντας τον ορισμό «νέα» αυτούς στους οποίους έχουν μείνει πίσω.